Monday, 20 February 2012

Spectacular Malaysia-Singapore 2012

Bismillah...

Alhamdulillah jumaat, sabtu dan ahad lepas kami attend satu event yg sangat2 BEST for the very first time iaitu...


tak tahu pun ape tu SPECTACULAR, cume yg tahu nye..semua yg balik dari event ni, INCOME confirm naik! Semangat pon naek! Kesihatan pon makin ok!! ohhoo! maknenye mesti event camni ade ilmu yg macam2 sampai orang susah nak explain sbb banyak sangat kan ilmunye.. so sebab tu sendiri kene pergi event camni. Kalau nak pergi majlis ilmu pun sceptical gak.. payah la nak buat perubahan kat diri sendiri. =) tapi kalau dah 6000 orang dari Msia & Spore yg datang.. tak ke menunjukkan yang betapa berebut2 nye orang nak pergi majlis camni. Ohhh sangat lah rugiii sape2 yang x pergi! phewww~



Nengok tu, ramai kan?? Start 6.30 pagi..dah ade yang tunggu depan pintu masuk taw!
Padahal event start kul 9 pagi! woohooo!



Hari Sabtu tu aku ade bungalow launching sebenanye.. so sebab nak sangat pegi SPECTACULAR, kerja2 part aku, dah buat laju2 mase hari khamis. eh, dah kite nak sangat kan... so kene la arrange bebtol! NO EXCUSES if we want to CHANGE! Orang yang banyak no alasan ni.. tak ke mane. So aku tanak jadi orang yang cam tu. =)

Ni gambar boutique bungalow kat Seksyen 7 Shah Alam. Sesape berminat, harga RM4.2 juta okeh. =) ade swimming pool taw! syiokk!






OK. Berbalik pade SPECTACULAR, aku rase majlis camni samela konsep cam kite kecik2 dulu pergi tuisyen bagai..sebab nak score time exam. Konsep yang SAMA! Laenla kalau korang memang genius, so tak perlu nak pergi extra majlis ilmu sebab dah pandai kan.. =)


Barisan speaker yg terpapar kat atas tu.. semua nye cam best ohh! dalam hall tu, kejap huru hara..kejap cam nak nanges pon ade.. because it is all about us! all about diri kite sendiri.. Paling syoknye, training provided by Stephen Gratziani. Dah 20 tahun gune Herbalife taw! Sihat + Ensem + Ter sangat lahhhh cool orang nye! tak boleh nak explain,, korang kene nengok dengan mata kepala sendiri. ehe! yela.. dari mata, baru dtg trust kan?? =)


Yang best lagi, alhamdulillah kami qualified 70's Party HERBALIFE. Mak aih... best gile wehh.. selama la dah 24 + tahun aku hidup kat muke bumi ni.. tak pernah lagi join dinner yang macam ni. boleh tak nak bagi 5 STAR!! ehehe! *aku ade culture shock sikitla-so-jadi-behave-gakla*. Tapi hubby bukan maen enjoy lagi. ahaha. dapat bayangkan camne mak ayah aku, pakcik makcik yang hidup zaman 70's. Memang cucuk bintang la kannnn! =)




Meriah kan??






Lagi, 




Makan dalam cahaya samar2. huhu. Paling x penah buat. Bese makan nak terang2 je. =p



Games pon ade! Ahaha,, boleh release stress nengok dorang ni! =)



Yang ni sit VIP. Yang kami2 ni kenela makan buffet ye. takpe. 
EXTRAVAGANZA nak VIP!



Sayang!



Ok nak lebih2 tawu lagi..kene datang event okeh! =) Tak rugi pun.. lepas tu barula decide ape tu HERBALIFE. Nak start consume atau nak start business..it's all up to YOU! =) Takde paksaan di sini ye. ehehe. Asalkan jangan buat andaian before you go to any event of HERBALIFE. Buruk sangka tu tak baik kan? =)

Kepada sesape yang nak join kitaorang pegi EXTRAVAGANZA kat Singapore bulan 5 ni, early bird tiket sampai 26 Feb 2012 sahaja. Lepas tu jadi angry bird dah! aha! so bagitahu cepat2 eh kalo nak. =)



jom sama2 GROW as a PERSON! 

Thursday, 9 February 2012

Jantung pon ade umur??

Assalamualaikum WBT..  =)


Have you had you shake today?? kami dah!!!


Nak taw tak? sebenarnye jantung pon ade umur taw! Umur jantung dan umur kite tak semestinya sama. Boleh jadi sebaye, makin tua, atau sebaliknya. It's depends on our lifestyle. Ape yang kite makan dan apa yang kite buat hari2. =)






Kalo ikut kata Dr. Nathaniel Reichek - Cardiologist, ade 5 faktor yang menyebabkan umur jantung lebih tua dari umur sebenar kite. Have a look!


1) Kolesterol tinggi
Sape2 yang suke sangat makan makanan berkolesterol tinggi, memang tak boleh tolong lah.. Tinggi kolesterol akan menyebabkan tinggi tekanan darah. Cth makanan yang tinggi kolesterol:
  • telur burung puyuh
  • kuning telur ayam
  • mentega dll. 
2) Berat badan berlebihan
Berlebihan berat badan yang dah masuk dalam kategori obesiti akan menyebabkan kerja jantung menjadi lebih berat. Obesiti ni adalah pengumpulan lemak2 bermesyuarat dalam badan kita. haha. Secara tak langsung ianya akan menyebabkan paras kolesterol sukar dikawal! oh bahaye beb! tadi dah la lemak mesyuarat, ni kolesterol pulak buat mogok haram! ish2. Kan payah tu nak kawal. 

3)  Merokok
Dah banyak sangat iklan suruh benti merokok..tapi nak jugakkk.. kaye beno korang nih. Merokok boleh menyebabkan jantung kite rosak. Molekul2 racun dalam rokok boleh mengikat darah yang ade kat sekitarnya sehingga terjadinya penggumpalan darah yang SANGAT BERISIKO menyebabkan serangan jantung! Habit smoking ni boleh menyebabkan umur jantung tua 20 tahun dari umur sebenar! ohh tuanya!!

4) Minum alkohol
Alkohol boleh meningkatkan tekanan darah sehingga beban jantung meningkat. Keracunan dari alkohol ini mampu menyebabkan saraf jantung, paru dan otak menghentikan fungsinya.
Sebab tulah arak tu haram. Allah sayang kat hamba2Nya. Jadi, Dia pon x bagi kite minom/makan bende2 haram ni. =)

5) Tekanan (stress)
Ketika stress, hipotalamus dalam otak akan memicu  hormon stress, baik yg adrenalin mahupun yg non-adrenalin, yang kemudian akan memacu peningkatan denyutan jantung, peningkatan tekanan darah yang mengakibatkan kecederaan pada dinding arteri dan pembentukan bekuan dalam pembuluh darah, serta aterosklerosis (pengerasan pembuluh darah arteri).  Stress boleh menyebabkan umur 15-20 tahun tua dari umur asal! So, kene belajar bertenang eh... hehe!

by the way, semalam saye timbang, WOOWW! umur dalam badan dah jadi 18 tahunnnn!! *bakar mercun!* suke gileee ohh! mude 7 tahun tu dari umur asal! jantung makin sihat! i love HERBALIFE! hari-hari minum SHAKE as breakfast.. mestila jantung suke! sebab rase pun sedap ohhh! slllrppppp..




SO, SAYANGILAH JANTUNG ANDA okehhh!~