Monday, 26 March 2012

be careful!

bismillah...

penah tak nampak kete benti tepi jalan...tatawu la sebab ape tapi tetibe nampak ade orang lain gak benti sebab nak tolong ke hape kan... ?


kelmarin pakcik aku cerite...dia ngah drive kat KESAS dlm kul 4-5 ptg camtu... pastu tak masal ade indian naek moto potong kete dia sambil melambai2 cam nak suruh dia benti tepi la...

dia pon ntah cam positif kan...benti tepi & turun dari kete.

sekali tengok... breakdisc blah kiri berasap2! "ehh...baru lepas service ni...apehal lak jadi camni?" Pakcik ak cam cakap sendirila kan. heheh.

pastu indian tu pon meng-offer-kan diri nak tolong tapi pakcik aku kenela benti kat hentian terdekat. pakcik aku dah start rase laen macam... pastu pakcik aku taknak r..cakap nanti dia panggil mekanik sendiri. yela... tak knal kot orang tu..tetibe la dorang baik sangat nak tolong kan..(tapi kalau betul2 nak tolong..syukurlah..tapi kalau sebaliknye?)

pak cik aku pon drive sampai hentian tu..dan tunggu mekanik dia dtg. yang indian tu dah blah dah bile pakcik aku reject offer dia tu. tunggu punye tunggu...mekanik tu sampai..bile mekanik tu check...dia tersengih pulak.. eh! Pakcik aku pelik la kan....kete berasap2..mekanik tu boleh sengih2 lak. hoho

rupenye.. kes camtu banyak kali dah jadi dan selalunye memang breakdisc blah kiri la yg berasap! Cam ade sindiket yg tahan2 kete pastu kate breakdisc rosak..padahal..dorang sembur sumthin' time driver tgh nak turun,ete atau time dorang potong blah kiri nak pintas kete.

bile benti nanti macam2la dorang ckp tu rosak lah..ni rosak lah.. danpaling takot kalo kene ROMPAK! Hish..mintak di jauhkan!

so semua dan kami sendiri.. len kali lebih berhati2 Ye kat jalan raya...even time siang! Ohho.

No comments: