Friday, 4 May 2012

best kan maen beskal?

bismillah...


bestnyee bile celik2 mate je dah kat kampung halaman... tapi mase blog ni post... da berabad la aku bangun kan... punyelaa tersekat2 nak update kan... huhu


haa... lagi best ngan cuace yang tak brape nak panas....redup je kan... sejuk yang tapayah nak gune aircond lagi...haa...memang liat la nak bangun kan..... memang perghhh...superb best nikmat dunie...ohho! Tapi kan... ibu tak suke. sebab...nanti kain dia tak kering! Phewww~


pastu carik la ayah kan.... tapi salunye memang tak jumpe ayah kat umah kalo di pagi hari... g mane? Salu nye pegi ngeteh ohhh. haa,. kalo sape2 taktaw ngeteh tu ape.... sile cari kawan jawe anda memasing ye. hehe



tapi bile check...kete ade...moto ade... eh...pegi mane lak pulak bapak aku ni kan.....


takpelah. K.i.v dulu... tunggu jela dia balik nanti baru taw dia gi mane....-.-/


sementara tu... haa..korang reti maen beskal? Tak semua orang taw maen beskal ni... cam ade sorang kawan aku tu...(sapela-tu-kan). dia kate...tunggu husband dia je nanti bonceng cam dalam cite korea gitu. kemaen..... =P


dulu aku start maen beskal ntah umur brape tah mase tu. yang aku ingat...beskal aku ade lambang lesen L. abang aku gantung kat depan beskal roda tige aku. huhu. pastu..bile da makin terror... balik kampung atuk a.k.a kampung yg aku duduk sekarang... curik lak beskal tua mak a.k.a nenek aku. sepupu aku, fifie lak gune beskal arwah atuk. korang tawu kan beskal tua yang dulu2 nye tu..yang bese atok2 pakai buat gi menoreh getah...haaa.. beskal tu la. aku nak tunjuk gambar..sat gi hang tab ni. maka...korang google jela beskal tua. mesti kuar image nye. :-)


eh tapi kenape curik kan?


sebab... arwah atuk garang ohhh...takoootttt... wuuu. nak mintak izin pon takottt...so nak senang cite...curi jela senyap2. haha. mase tu aku cam lom start skola pon lagi...ke tadika ek. tak ingat. tapi kitaorang gune beskal atuk kejap je..sebab bau getah beku tu kan... hoho!


tapi satu hari tu...line clear dah..atuk tido kot...kitaorang pon apelagi...curik beskal as usual. hehe. skaliiii...bole plak si fifie terjatoh kan... apelagi...rabak bedarah2 lutut dia. nak balik? Oh mak ai...cuak oii..! Tapi ntah cane bole kantoi gak ngan atok...memang kitaorang kene marah kaw2 punyela... ape jadi pastu? Nangeslaaaa kan.. nak jadi apelagi. sambil buat muke insaf kononnye. hee..


banyak lagi kenangan dengan beskal ni.... haa..beskal first aku mase skola rendah...aku bli gune duet sendiri...pecah tabung...kumpul duet raye...tapi mase tu still tak cukup gak...so ayah topup sikit lagi la...hehe. maka...dapatla satu beskal biru berbakul di depan. kalo maen beskal petang2... nanti ade abang2 suroh aku kem salam kat akak. sejak bile aku ade akak pulak kan. huhu. nak ngurat aku cam aku kecik sangat...so dorang berharap la aku ade kakak! Haha. ntah pape zaman tu.


oh tapi sangat sayang beskal tu. even da pindah dari kluang ke muo pon...beskal tu wujud lagi oh. ayah siap bawak gi masjid lagi. tapi sebab beskal tu agak kecik dengan ayah yang beso dan tinggi... so abang aku bole plak cakap ayah da macam ketua 40 penyamun! Haha. cite p.ramlee tu.
tapi last2...beskal tu hilang gak.. ade orang curik....saddddd!


korang pon mesti ade pengalam sendiri dengan beskal kan? Sile ingat2 balik zaman tu...dan gelak sowang2 eh. hehe.


ehhh..haaa... ayah da balik!!


wah kemaen dia kate pusing muo! Haha. pastu kantoi ngan auntie a.k.a mak fifie. hahaha.



ni haaa dia.. kemaen...! ;-)





No comments: