Monday, 28 May 2012

lain dahh..

bismillah..


kelmarin aku & nadia same2 pegi scan baby. hehe. seronok...! =) alhamdulillah.


ni time dinner last mase final year. =)


dalam gambar atas ni.. 3 dari 5 org da kawen. =). yg tengah tu dah jadi ibu pon. dua blah kiri tu odw nak kawen.. dan dua blah kanan tu odw nak jadi ibu same2. hehe. due kitaorang pon bulan yang same. yippie! semoge semua selamat. amin. =)


dalam mase yang semakin tik tok tik tok ni.. rasenye macam cepat je mase berlalu & kitaorang hadapi macam2 stage. =). kalau dulu asal hang out je.. mesti sebab nak try makan kat kedai baru.. atau gi nengok wayang atau rase nak lepak2 sebab stress kunonnye.  bile ngk wayang.. kalau cerita agak seram tu.. jerit same2! kalau cerite agak kelakar.. bedekah cam hape! hehe. 


tapi sekarang fasa2 tu cam makin berubah. =) kitaorang yang da kawen ni lebih suke lepak uma pastu ikut turn uma sape lak yang masak. hehe. seronok! so nak ke tak nak.. kalau dak2 ni kate nak datang.. besedialah utk memasak yeee! nasib baik la setakat ni masing2 duduk area KL lagi.. so masih senang nak jumpe. =)



 ecewahh2!! 


bab baby lak.. sebab Ija lagi senior.. so dia la yang tukang menasihat itu dan ini. hehe. sampai mase tu borak.. leh gaduhlak pasal simpul biawak dengan simpul mengkarung! haha. padahal..bende yang same je iaitu cramp atau name lainnye... varicose veins! huhu. macam cuak gak la bile Ija cakap time pregnant senang nak kena simpul mengkarung ni.. sebab dia cakap sampai cam takleh nak gerak. biase kene time tido memalam. huahua.  




lagi satu yang cam pengalaman baru gak.. kalau dulu ngan nadia gi klinik sebab same2 nak mintak MC. ehem! ahaha.. tapi kalini same2 nak scan baby! aaa... macam tak percaye kat badan ni ade makhluk lain! hee. ayat ek. kitaorang cam kecoh gile dalam bilik doctor tu.. siap amek video bagai. =). al maklumla.. same2 menghadapi pengalaman pertama. =). baby nadia ngah tergolek2... baby aku ngah isap jari. aaaa... comellll! huhuu. tapi baby nadia lagi besar dari baby aku!! okeh nadiaaaa.... "jangan ajar anak ko buli anak aku okehhh!!!!". hehe. 


bukan senang nak menghadapi stage baru dalam kehidupan.. tapi nak tak nak kene tempuh jugak.. =) dulu rase cam..eh bestnyeee nanti kalau pregnant!! skali.. bile dah kene time mabuk tu... peh.. memang la tak best! tapi takpela.. =). Allah uji kpd yang mampu. so kene tawakal je. =) kalo korang pon hadapi dugaan pelbagai.. tawakal gak ok. tak semestinye kite terus kat bawah.. insyaAllah dugaan tu kejap je. yg penting.. tawakal! =)



matahari akan muncul juaaa...! ecewahh lagi. =)


ok kat sini gak... aku nak ajak korang same2 join Zero to Hero!! "how" in HERBALIFE datang lagii!!! hooreeyyy!! so sementara ade early bird ni.. sile lah contact kami ye. =). ataupun korang boleh isi form yang atas tu under 'free coaching'. hanya RM260 seorang!!! jangan lepaskan peluang ni okeh!!! =)






No comments: