Wednesday, 13 June 2012

mengidam dan memasak

bismillah..


ape kabo sume? ecewah. =)


alhamdulillah dah masuk 2nd trimester.. dah boleh masak2 dah. haa.. maka selalu dah berasap dapo aku tu. hehe.


semalam teringin dan ape lagi.. mintak kat ibu la resepi kan. tapi hasilnye.. takde la sehebat ibu masak. tapi kire jadila kan. hewhew. masak ape?


jeng jeng jeng... haha




 err. rupe tak berape nak maen peranan eh. =p



nasi empet ngan kuah kacang ngan lodeh! okeh takde kuah lodeh di situ. ahah.


first time oh masak sendiri..!! suke!! hahah. bese aku tukang potong2 je ngan tukang rebus nasi empet kalo kat umah. bab mencampur2 bahan a.k.a memasak.. memang ibu laa... air tangan tu yang cedapp tu. hehe.


so semalam da rase macam masak untuk hari raye lak. ceh..poyo laaakkss! haha. bukan ape.. bau sambal kacang tu yang cam best kan. ok peningkatan menjadi isteri orang dah berlaku. ehem. =)


yang penting.. hubby makan.... cenggini haa...




habesss licin yoo.. =D


pehhh ni kalo tambah rendang kering ibu buat.. ngan sate goreng mak mertua aku buat... memang terbaik laaa kan! =) ok. kene tunggu real hari raya baru dapat! sekarang.., sabar dulu la yek.... =)


hubby kate.. " bagusla.. ayang mengidam..ayang masak sendiri..


err.. ni pakkal je jaoh dari ibu ngan mak mertua aku.. kalo tak dah ngendeng2 mintak dorang la masakkan. hehe. =)


ok tu je nak share. happy sebab dah leh masak & ade selera makan! haritu balik Pahang, ramai sedare mare aku tego nampak laen.. okeh.. tu sebab turun almost 6 kg mase 1st trimester. sad. =(. eh no more sad la sekarang.. da leh makan dahhh! 


syukur! =)  






No comments: