Friday, 21 June 2013

Extravaganza Bangkok

bismillah...


have you had your shake today?



sawadikap!!! ecewah. Semangat Extravaganza Bangkok masih membara gitu. hehe. Business trip selama 7 hari 6 malam yang sangat seronok walaupun kami hanya sempat berjalan ke sekitar Bangkok.. tapi pengalaman Extravaganza ke2 aku ni memang masih terbayang-bayanglah!! Terasa kejap je dah mase untuk balik! ish. Tak cukup! Tak cukup! Doakan kami dapat pergi lagi untuk Herbalife University as Active World Team! Amin.



our job!


Kami menaiki penerbangan MAS dan sesampainya di sana disambut oleh Uncle Benny. Travel Agency kalini memang best lah. Alhamdulillah kalini perjalanan smooth je. Nak taw? the best part is, Uncle Benny sangat teruja ngan kitaorang sampaikan dia excited gila nak minum shake! Haha.  Bukan ape, dia teruja dengan semangat kitaorang. Even habis meeting dah lambat, we all still energetic tapi dia pulak da macam lemau2 je.  So dia tanya ape yg buatkan kitaorang masih energetic lagi.. Apelagi kalau bukan Herbalife shake!!! soklan favourite kami tu Uncle Benny! hehe.  Ok. Close satu shake ngan Uncle Benny. So simple kan Herbalife ni? Dengan travel agency pon boleh. Orang thai taw. =) Herbalife memang simple, fun and magical. Yang penting kena use the product first!



Kami singgah ke Asiatique yang ala2 JPO kat JB tu. Uncle Benny suggest beli beg kat Naraya. Kiranya cam dorang nye trademark kat sane. Oklah. Usha2 berkenan lak kat satu beg ni. Amik la jugak. hewhew.



Kami jugak sempat menyusuri sungai Chao Phraya yg dulu cume belajar kat skolah. Subject Geografi kan? Banyak gile ikan patin kat situ. Geram je nengok kan. Masak tempoyak ni memang puas hati kenyang tak ngagak. haha. Then ade gak beberapa tempat lain yg kami singgah. Tapikan, aku rase buah-buahan dia cam mangga, nenas cam manis gile taw!! Sedap! Fresh! Cam nenas tu, tak rase lidas langsung! peh. sedapnye sedapnye. Kecur air liur haa....



masih ada saki baki yg menjual kat sampan ala2 floating market




pekena pulut mangga dan pulut durian. sedap!!!




pekena tomyam hari2 awal kami kat sana


Ok. Ok. Yg main point nye kami ke sane untuk bussiness meeting yg dipanggil Extravaganza!! Berkumpulnya 26 ribu Herbalifers dari Asia Tenggara dalam satu hall iaitu Impact Hall. Malaysia adalah peserta paling ramai almost 6 ribu orang!!!! Ramainya rakyat Malaysia yg semakin sedar tentang kesihatan! Alhamdulillah! Training ni mengajar aku untuk jadi coach yang lebih baik. Coach yg lebih knowledge.



Extravaganza!!!!



Ape taknye, kami diajar oleh Dr David Heber, iaitu doctor yg cipta BMI tu. Dia sendiri turun 15 pounds dalam 6 minggu! Pastu ade Samantha Clayton yg juga Director of Fitness in Herbalife yg merupakan bekas atlit olimpic. Dia ni anak dah 4 but ketul2 muscle tu masih jelas kelihatan oi! haha. Bukan memain people behind Herbalife ni. Dahsyat!



Samantha Clayton. Boleh usha youtube untuk more exercise trained by her.


Yang best lagi, aku jumpe dengan orang yg dah makan Herbalife lebih 30 tahun! Seeing is believing! Peh kulit cantik jangan cakaplah! Energetic tu yg paling best tu! dan dalam masa yg sama buatkan aku fikir betapa kukuhnya company Herbalife ni sebab makin lama makin berkembang maju! Rase sangat beruntung berada dalam company ni. Dan the best skali macamne Herbalife ni dah built a good character inside me.



 Kat Herbalife ni jela yg aku nengok orang punyelah berebut2 nak sit depan2. Sepanjang aku kat skolah.. kat matrik..kat university.. haha.. boleh kate tak penah la nampak org beramai2 berebut2 nak duduk depan! datang lambat dan mintak tolong sign kan attendance adelah. (kan incik suami kan? kenyit sikit. haha) Kat sini gak buat aku fikir betapa masing2 berebut2 nak kejar ilmu!! MasyaAllah.



Excited masing-masing!


Dan the most beautiful part is aku boleh bawa Balqis skali mase meeting! Imagine meeting dengan orang2 besar behind Herbalife, dengan CEO Herbalife but I can still bring my baby! Peh. Best kot! Kitaorang masuk hall lambat sikit sebab nak bagi keselesaan sikit kat Balqis. Hari pertama, Hong Kong kasi seat kat kami. Hari Kedua lak, Taiwan yg bagi seat. How unite we are even dari different country. Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan dan Balqis tak ngamok langsung! Baby Herbalife katekan. Alhamdulillah. Ramai pulak tu nak amik gambar ngan kami because they are inspired! Dekat 50 orang ade dari macam2 negara yg snap picture with us. Kawan dari Indonesia siap cakap, satu snap means 500vp. 50 orang dah berapa vp? amin! Time tu dalam hati cakap "oh gini perasaan jadi Pres Team!" haha. Doakan kami Pres Team ok kawan2!    



Balqis tengah nyusu masa dalam hall



oklah. Kalau ikutkan banyak lagi nak cerita tapi cukup dulu sharing kalini. Untuk semua, sesiapa berminat untuk turun/naik berat dan maintain sihat, why not contact us. Banyak tips yg kami dah belajar to be a better coach taw!!! Jauh merantau untuk gali ilmu gitu. hehe. So jom start now!!!!




mimie: 016-2200583 
farid: 016-2200593

jom menang cash sambil turun berat!!! ask me now!


No comments: