Wednesday, 18 September 2013

DAFTAR AHLI HERBALIFE SECARA ONLINE


DAFTAR AHLI HERBALIFE: SECARA ONLINE HANYA DI HUJUNG JARI


bismillah...


Have you had your shake today?


bagaimana hari korang harini? Semoga segalanya ok dan lancar yek! Oh ye. Korang tahu tak yang Herbalife ni sebenarnya boleh je daftar ahli Herbalife secara online yang membolehkan korang beli sendiri produk dan penghantaran barang terus ke rumah atau pun boleh pick up di mana2 Herbalife Centre seperti di KL, Johor Bahru dan Penang. 


haa.. ini lebih memudahkan especially kepada sape2 yang :


1) Jauh tapi mahu

Haha. Iyelah. Cth ade dekat Sabah. Coach pulak di KL. So takpe. Coaching jarak jauh masih boleh. Bukan ke dunia makin maju dan canggih sekarang? 


2) Dekat tapi segan

Haha. Ini pun ada eh. Haa,, yang ni cam dekat je dengan coach, tapi cam memula segan nak jumpa coach. Mungkin rasa less confident lagi dengan keadaan badan sekarang. No problem. Yang ni pon coach boleh coach via teknologi moden sekarang je. Tapi kan.. lebih afdal tu, bila dah dekat.. jumpalah coach. Haa.. nanti product result lagi amazing taw! 


3) Terlalu sibuk tetap mahu

Pekerjaan bermacam2 sekarang ni. Haaa.. bagi yang terlalu sibuk, order barang memang jenis online, no problem. Silalah register online. =)


4) Tak kenal sesiapa utk jadi coach

Yang ni bagi sesiapa yg tak tahu bagaimana nak beli Herbalife tapi nak sangat guna Herbalife. Takde coach. Tak kenal sesiapa yang boleh dibeli atau membelikan. ok. Yang ni ape kata belajar cara bawah yg akan aku ajar sat gi haa.. =) Simple saja dong! 


ok jom belajar bagaimana daftar ahli Herbalife sekarang! hehe





Langkah 1: Masuk ke laman https://myen.myherbalife.com/

Langkah 2: Klik pada APPLY ONLINE seperti yang dah dipetakkan cam bawah ni.




Langkah 3: Seperti berikut:


  • Country of residence : pilih Malaysia – Malay / English / Chinese – ikut kesesuaian
  • Sponsor’s Herbalife ID Number : MY308049
  • First 3 Letters of Sponsor’s Last Name : MOH
  • Purchased an International Business Pack : Pilih NO

Jika anda dah ada International Business Pack, pilih YES. Bila dah pilih YES, masukkan ID dan online code yang ada dalam IBP tu okeh.  



Kemudian akan keluar page atas ni.




Langkah 4: Masukkan segala maklumat yang diperlukan. 



Langkah 5: Selepas siap masukkan password semua, upload gambar kad pengenalan depan dan belakang





Page seterusnya seperti di atas.




Langkah 6: Semak semula segala maklumat yang telah diisi dalam page sebelum ini. Pastikan semua betul supaya dapat mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari. 





Langkah 7: Bacalah segala rules and regulation jika larat. hehe. lepas tu Klik kat box setuju macam yg dlm bulatan no 5 di atas.



Langkah 8: Seterusnya, pilih pilihan bahasa IBP (International Business Pack) anda. Yang ni adalah berkaitan maklumat penghantaran IBP bag.



Langkah 9: Akhir sekali, jumlah pendaftaran akan tertera kat skrin anda. RM94 untuk keahlian dan rm15 untuk cas penghantaran. Anda juga telah layak menerima satu beg eksklusif iaitu IBP bag dari Herbalife. Masukkan maklumat kad kredit anda (selamat. Jangan risau.) dan klik submit! *yeay!*

Anda akan dapat email pengesahan dan sekiranya menghadapi sebarang masalah, boleh terus hubungi Herbalife Malaysia di talian 03-26876333. Walaubagaimanapun....


TAHNIAH!!!!


Anda dah berjaya daftar ahli Herbalife secara online!!! 

dan anda dah pun melayakkan diri untuk menjadi pengguna Herbalife !!!

Kini anda telah layak untuk menjalankan perniagaan Herbalife di 89 buah negara!! 

Selamat maju jaya dan semoga kita sama2 menjadi lebih sihat dan membantu lebih ramai kawan2 dan keluarga yg disayangi bertambah sihat. 

amin.