Tuesday, 10 December 2013

PESTA BUKU: BIG BAD WOLF

PESTA BUKU: BIG BAD WOLF BEST!


Bismillah...


Have you had your shake today?


Dah pergi ke Big Bad Wolf? Ok. Ini kali pertama aku pergi. Sebelum ini memang nak sangat pergi tapi ada sahaja perkara yang tidak mengizinkan. *sedih*. Kepada yang tak tahu apa itu Big Bad Wolf, haa.. ianya adalah pesta buku secara besar-besaran dan sangat best sebab diskaun dia menggila murah!!!! sehingga 95%!!! Bayangkanlah buku memahal tu.. dapat memurah je. Buku semurah 2 ringgit pun ada tau. 







 Buka 24 jam!! Agak-agak siang tak sempat, malam boleh pergi. Cepat-cepat! 
Sampai 15 Disember ini je tau!
Big Bad Wolf ini bertempat di MIECC. Dekat Mines.


Banyak sangat buku! Serius aku memang suka buku. Dulu masa sekolah rendah ayah aku bagi duit sekolah Seringgit sehari. Simpan sehari 50 sen untuk beli buku cerita penyiasatan macam Siri Hadi, Siri Salmah, 5 Penyiasat... harga buku tu satu RM2.50. Dalam 5 hari, aku dapat 1 buku. hehe. Masa tu rasa puas gila sebab tidaklah selalu 'pau' ibu ayah aku. Boleh berdikari sikit kononnya. hehe. So kalau rasa nak baca lebih, aku pinjam kawan baik aku, Intan. Haa... rumah dia memang macam library. Berderet buku-buku ni ikut siri. Peh. Seronok!

Ramaikan manusia? 






Ada banyak section. Tapi ini kawasan kegemaran aku. SELF HELP. 


Zaman sekolah rendah -- buku penyiasatan *kengkonon kalau kena kidnap, aku tau taktik selamatkan diri.*
Zaman sekolah menengah -- novel-novel cinta *comfort zone*
Zaman universiti -- kurang membaca, main Farmville lebih -..-' *comfort zone*
Zaman bekerja makan gaji -- kurang membaca, tak sempat kononnya -..-' *comfort zone*
Zaman mengandung -- buku-buku kelahiran, blog-walking, Al-Quran lebih kerap.
Zaman bekerja sendiri -- buku  bisnes, leadership, motivation and more to SELF HELP. dan aku baca lebih AL-QURAN. Maa shaa Allah. Banyak perubahan dalam hidup aku. T__T






Balqis dah dapat buku dia! Dinasour kecik dengan mata boleh gerak-gerak!
Kemaen suka! 










Selain buku, ada juga hiasan dari tin. Cantik uols! 


So, inilah hasil tangkapan aku di Big Bad Wolf. Tu atas sekali buku fevret Balqis! -.-'
Bawak ke hulu ke hilir. hehe. Nak amik bebanyak, fikir 2-3 kali. Sempat ke nak habiskan? So cukuplah ini dulu. Next Big Bad Wolf, in shaa Allah pergi lagi. =)



Be your own BOSS?
ASK ME HOW


No comments: