Friday, 27 December 2013

Tempat best: Gunung ais yummeh!!!

bismillah...


have you had your shake today?


Gunung ais? Amboih maklumla Malaysia takde salji. Tapi gunung ais yang ini dengan bebuah segar, memang mahsyuk enak oiii!


Omnomnom!!!!





Mangga dan longan...




Kiwi dan strawberi...



Nak tunggu desert ni siap, amik masa 35 minit tau!!! Jadi, nak datang sini, pastikan kenyang dulu. Atau  perut tak benar-benar lapar. Sebab nanti boleh meroyan tunggu. -..-'


Tapi, kalau order makanan lain, tak berapa lama sangat nak tunggu. Cuma disebabkan kami datang semata-mata nak rasa desert, so kami tak order makanan lain. Cuma nak bagi Balqis leka, so order si kentang lah.



Banyak sebenarnya kentang ni. Berbaloi lah dengan harga. *suka*








Peh.. nikmat! Besar gile! Boleh makan 5-6 orang tau. Harga dalam rm35 lah. *lupa detail* Tapi memang berbaloi-baloi. Tak pernah aku puas makan kiwi, kalini puas sangat-sangat dan tak habis pun! Tapau laaaa apa lagi. heheh.




Pemandangan atas. Cewah gitu.







Dapat sekali pearl, kuah custard, susu, dan air gula merah. *kalau tak silap aku lah* hee. So boleh buat penambah rasa. Pearl dia lembut je. Memang sedap lah! Yummmmsss!






Bahagian dalam ada kacang. Ada jagung sikit. Eh memang sedappppp lah!







Haa amek. Macam roti tisu gamaknya. hehe. Yang ini berperisa mangga je aku rasa. Tak order yang ini. Lain kali pula.










Tak dilupakan. Lap mulut! -..^/



So kat mana tempat ni?







Di La Gourmet. Belakang Plaza Pelangi, Johor Bahru.


Selamat mencuba!!! Serious berbaloi sedap, berbaloi dengan harga juga.




Psst: Nak maintain berat atau turun berat tanpa mengganggu pemakanan yang sedap-sedap?
ASK ME NOW!


No comments: