Wednesday, 14 May 2014

Akhirnya!

Bismillah... 






Rasa nak lempang je muka si ibu tu. -..-' heheh. Dedua muka sama je bacin. 


Actually nak share, entry sebelum ni pernah aku keliru mengenai panggilan dari anak kepada si ibu. Maklumla pengalaman pertama kali jadi ibu.. Aku nak anak aku panggil ibu, tapi Balqis asyik panggil mama atau mummy. So keliru samada nak ikut apa yang dia panggil atau terus ajar dia panggil ibu. 


Dan akhirnya, sekarang dia panggil aku ibu! Yeay! 


Jadi untuk bakal ibu luar sana, banyak perkara baru akan terjadi selepas si kecil lahir. Even panggilan pun boleh jadi confuse camni. Heheh. Cuma kita perlu bersedia dan corakkan yang terbaik untuk si anak. Jangan mudah mengalah. We are fighter right? 


Amboi kan. Bersemangat kemaen. Biasalah happy dengar anak panggil dengan gelaran yang dah lama ditunggu. 


Rasanya masih tak terlewat nak wish happy mother's day to all supermoms yang membaca blog ni. :)


See ya! 


6 comments:

msredcheesecake said...

selamat hari ibu, ibu...hhee

Anizz Annisa said...

selamat hari ibu ye ibu mimie..heheh.. due2 comel.. :)

Semantic Sepia said...

suka panggilan ibu tu. nnt one day bila dah ada baby, nak suh dia pggil ibu.. huhu hihi

Izzati Amira said...

comelnyaaa.... hehe.

Junkyo No Hikari said...

ahaha tahhniah :)

baby mudah cakap cepat dgn huruf m, sbb tu asyik kluar mama XD

kann3 best kalau panggilan ibu ^__^

ibu nampak garang, tapi hati lembut.. :)

kausar said...

hahah sama macam my son. selalu panggil i ummi. tapi aritu dia dengan my niece panggil kaklong i 'mak'...tetiba baru2 ni dia panggil i 'mak' pulak.hihi